måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Alphabet ska kapa 12 000 tjänster

Publicerad: 20 januari 2023, 13:22
Uppdaterad: 20 januari 2023, 13:57

Boosten under pandemin gjorde at Alphabet anställde men nu måste bolaget dra ned på personal.

Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT

Ytterligare nedskärningar väntar inom techvärlden. Googles moderbolag Alphabet ska minska personalstyrkan med omkring 6 procent.

Ämnen i artikeln:

GoogleToppnyheter eftermiddag

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Stora nedskärningar väntar inom Googles moderbolag Alphabet, skriver CNN. Omkring 12 000 tjänster omfattas av nedskärningarna globalt, vilket motsvarar ungefär 6 procent av personalstyrkan. 

De senaste åren har Alphabets personalstyrka ökat med över 50 000 personer som en effekt av ökat tryckt på bolagets tjänster. Under de senaste kvartalen har dock den digitala annonsaffären sjunkit på grund av det osäkra ekonomiska läget. 

”Under de senaste två åren har vi sett perioder av dramatisk tillväxt”, skriver vd Sundar Pichai i ett mejl till de anställda under fredagen. 

”För att matcha och underblåsa den tillväxten anställde vi för en annan ekonomisk verklighet än den vi står inför idag”.

Dagens Media har sökt Googles presskontakter i Sverige för att höra hur detta eventuellt slår mot den svenska verksamheten. I dagsläget hänvisar dem dock till blogginlägget av Sundar Pichai. 

Alphabet är inte ensamt om att tvingas dra ned på tjänster inom techvärlden. Nyligen meddelade Salesforce att de ska minska personalstyrkan med 10 procent, hur detta påverkar den svenska verksamheten är ännu oklart. Dagens Media har även tidigare rapporterat om neddragningarna hos Meta. Även Amazon har meddelat uppsägningar om 18 000 tjänster och Microsoft meddelade i veckan att de kapar 10 000 tjänster. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev