Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Aller och Egmont köper in sig i Tidningskungen

Publicerad: 24 Maj 2013, 06:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:44

UPPDATERAD. Aller Media och Egmont Tidskrifter är nya delägare i Mediafykoncernen, som bland annat äger Tidningskungen. Därmed säljer Bonnier Tidskrifter 2/3 av sina andelar.


Ämnen i artikeln:

Aller MediaEgmont TidskrifterBonnier TidskrifterTidningskungen.se

Det var för två år sedan som Bonnier Tidskrifter köpte 60 procent av Mediafy, som förutom Tidningskungen i Sverige även äger liknande sajter i Norge och Finland.

Efter Aller Medias och Egmont Tidskrifters köp får de tre förlagen lika stora andelar, det vill säga 20 procent vardera. Resterande 40 procent ägs av grundarna Johan Sundström och Ola Degerfors.

– Det här känns toppen. Vårt mål är att bygga räckvidd och upplaga och med de tre stora förlagen i ryggen kan vi vara bryggan från den traditionella tidskriften till det digitala, säger Johan Sundström.

– Vi kommer att bli snabbrörligare och hitta nya lösningar som kommer att lyfta hela branschen.

Tidningskungen lanserade nyligen erbjudandet Flex, där prenumeranten väljer tre valfria tidningar till en fast avgift på 99 kr i månaden, som dras via kontokort likt prenumerationer på Spotify eller Netflix. Prenumeranten kan byta titlar, avsluta eller pausa när den vill.

Nästa steg blir ett digitalt erbjudande. Johan Sundström räknar med att lansera det till hösten.

Exakt hur de digitala versionerna av tidskrifterna ska se ut är ännu inte klart.

– Vi vill hålla det så enkelt som möjligt. Vi kommer att testa olika lösningar och ta med oss det som fungerar. Vi vill inte bygga ett stort rymdskepp som konsumenterna sedan inte köper.

Affären är villkorad av EU-kommissionens godkännande.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.