torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Allentes knep för att locka talang – 6 månaders fullbetald föräldraledighet

Publicerad: 21 januari 2022, 12:12

Elisabeth Monrad-Hansen, chief people & culture officer på Allente.

Foto: Allente

Allente ändrar sin policy för att locka till sig personal. ”Vi ser att allt fler värdesätter andra saker än lön när de väljer arbetsgivare”, säger Elisabeth Monrad-Hansen, chief people & culture officer på Allente.

Ämnen i artikeln:

Allente

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


På flera håll i mediebranschen berättar chefer att det har blivit en större utmaning att attrahera talang. 

För att göra sig till en attraktiv arbetsgivare väljer tv-operatören Allente att erbjuda anställda 6 månaders fullbetald föräldraledighet. Policyn gäller från och med årsskiftet och upp till en årsinkomst på 952 000 kronor. 

– Vi ser att allt fler värdesätter andra saker än lön när de väljer arbetsgivare. Flexibla tider, förmånlig tjänstepension, ett sunt hållbarhetstänk och möjlighet till vinstutdelning kan vara några faktorer som spelar in, men vanligast är trots allt att hitta en framtid där en balans mellan arbete och privatliv är möjlig, säger Elisabeth Monrad-Hansen, chief people & culture officer på Allente, i en kommentar och fortsätter:

– Få saker i livet är så stora som att få barn, och vi vill göra det möjligt för våra medarbetare att ta ut en ordentlig föräldraledighet. Vi hoppas att vi kan uppnå en bättre jämställdhet genom att erbjuda samma villkor för alla anställda, oavsett hur familjesammansättningen ser ut. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev