Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Alla kan göra mobilapplikationer"

Publicerad: 25 juni 2009, 12:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

15 minuters jobb och knapp några utvecklingskostnader. Svenska Didmo vill att alla ska utveckla mobilapplikationer.


– Vi vill göra det enklare och billigare för dem som vill testa på mobila applikationer och inte vill lägga 50.000 dollar på att utveckla en Iphoneapplikation, säger Roberto Chaves, vd för Didmo.

Företaget lanserade i april tjänsten Magmito där vem som helst kan ska kunna skapa enklare mobila applikationer direkt på webben. Kunderna ska hittas både bland företag, organisationer och privatpersoner. Den senare kundgruppen ska lockas med gratis reklamfinansierade applikationer.

– Vi tar inget betalt för tjänsten förutom för själva sms-utskicken med länkarna där man laddar ner applikationen. Sms:en kostar mellan en och två kronor styck. Det är mindre än vad porto går på för kommunicera genom vanlig post.

Tekniken tillåter än så länge bara vissa telefoner att använda applikationerna, till exempel java-telefoner. Till Iphone fungerar de till exempel inte även om tjänsterna fungerar genom vanlig wap på alla telefoner.

Hittills har tjänsten bland av det svenska spritmärket Green Wines and Spirit som gjort en drinkbok till mobilen. På teststadiet finns också applikationer för resebyråer där kunder tillsammans med sin bokade resa kan få en skräddarsydd applikation till telefonen med e-biljetter inbäddade, allt om resmålets hotell och omgivning.

– Många har fortfarande telefoner med små skärmar där vanliga surfning på mobilsidor inte fungerar speciellt bra. Där fyllar applikationerna ett stort tomrum, säger Roberto Chaves.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.