Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Alexander Pärleros släpper podd som ska samla framgångsrika svenskar

Publicerad: 31 mars 2015, 04:15
Uppdaterad: 21 december 2015, 11:55

Daniel Ek, Mark Zuckerberg och Evan Spiegel. Det är några av Alexander Pärleros drömgäster i "Framgångsspodden" som han ska göra tillsammans med SBS Discovery.


Ämnen i artikeln:

SBS Discovery

Mobilios grundare Alexander Pärleros har tidigare blivit svensk mästare i att äta hamburgare och tävlat i MMA. Nu lanserar han "Framgångspodden" tillsammans med SBS Discovery.

– Grundidén är att vi ska träffa Sveriges mest intressanta personer och prata med dem om deras framgångssaga. Det kan vara alltifrån företagare till sportstjärnor, eftersom de har väldigt mycket gemensamt. Jag tror att om till exempel Jacob de Geer skulle fokusera på skidor skulle han bli extremt duktig på det, säger Alexander Pärleros till Dagens Media.

Vad skiljer det här från Värvet?

– Skillnaden är väl att här kommer vi bara ta in folk som har gjort extrema prestationer. I "Framgångspodden" skulle man inte kunna ta in någon som bara har blivit känd utan att det har blivit något speciellt. Man måste ha presterat och vara en av de absolut bästa i sin genre, säger Alexander Pärleros.

Enligt Alexander Pärleros kommer det här att bli SBS Discoverys andra externa podd. De kommer att sköta distributionen och podden kommer också att släppas på Itunes.

– Det här är något jag själv tycker är spännande och det känns väldigt häftigt att själv kunna välja vilka som ska få komma och prata, säger Alexander Pärleros.

"Framgångsspodden" ska fyllas av såväl svenska som internationella gäster. Enligt Alexander Pärleros håller han på att försöka få kontakt med rap-artisten Dr Dre.

– Vi har fått respons av hans agenter, men sedan vet man ju inte om det blir av. Sådana här människor är med i press hela tiden, frågan är bara när de har en timme över. Men jag kollar på att åka över.

Har du några drömgäster?

– Gällande svenska medverkande skulle jag gärna träfta Spotify-grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon. Sedan skulle det självklart vara hur häftigt som helst att prata med Snapchats grundare Evan Spiegel och Robert Murphy, eller Facebooks grundare Mark Zuckerberg.

Podcasten lanseras den 16 april. Här kan du lyssna på en teaser.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBS Discovery

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.