Gå direkt till textinnehållet

Digitalt presenteras av:

Airdine parar ihop middagsgäster och värdar

Nya appen Airdine kopplar liksom Airbnb ihop privatpersoner – men istället för boende handlar det om middag.

– Det är en teknisk lösning som bygger på social interaktion mellan människor, där resultatet blir nya upplevelser såväl matmässigt som socialt, säger Thomas Hemark, partner på Hoy, i ett pressmeddelande.

Appen som är skapt av Avenyfamiljen, har i syfte att erbjuda en helt ny middagsupplevelse där du som medlem själv väljer om du vill öppna dörrarna till ditt hem och agera kock eller vara kvällens gäst.

Byrån HOY som, utöver AirDine, jobbar med kunder som Mat.se, Craft och HSB anser själva att uppdraget, att utveckla appen, passade dem perfekt. – Att arbeta med AirDine har krävt stor förståelse för det mänskliga beteendet och kring hur människors vardag kan underlättas med hjälp av teknik, säger Thomas Hemark, partner på Hoy i pressmeddelandet.

Än så länge visar appen en trend i främst Stockholmsregionen, men även Göteborg och Malmö. Planen är att Airdine ska bli en internationell företeelse längre fram i tiden.  

Så funkar appen:

 

Som värd: - Presentera dig själv, ditt hem och vad du kommer laga för mat.

- Välj vem som ska få äta hemma hos dig. När ditt event är publicerat kan du skicka förfrågningar som du själv får välja mellan.

- Få betalt automatiskt genom appen. När kvällen är över kommer pengarna automatiskt överföras till ditt bankkonto.

 

Som gäst: - Hitta hemmamiddagar i ditt område.

- Reservera plats och betala i appen. När du skickat en förfrågan är det värden som väljer att antingen neka eller godkänna den. Ju mer komplett profil, desto mer attraktiv blir du som gäst.

- När du accepterats av värden kommer en adress att ploppa upp på skärmen. Därefter kommer du automatiskt att betala via appen när kvällen är över.

- Efter eventet kommer du få möjlighet att betygsätta middagen och värden.

Publicerad 2016-02-25 15.13Uppdaterad 2016-03-02 16.21

Dela artikeln: