Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

AI-podden släpper ny säsong

Publicerad: 13 februari 2019, 09:37

Ather Gattami ligger bakom AI-podden, som nu drar igång en ny säsong.

Foto: Janne Næss

AI-podden är aktuell med sin tredje säsong: "Jag får ständigt positiv feedback", säger Ather Gattami, som driver podden.


Ämnen i artikeln:

Ather Gattami

Nu på torsdag är den populärvetenskapliga AI-podden tillbaka igen. Podden är nu inne på sin tredje säsong och drivs i huvudsak av AI-forskaren Ather Gattami, som även är grundare av techbolaget Bitynamics AB.

– Det har varit jättekul att jobba med AI-podden hittills. Det är mycket jobb såklart, att hitta rätt personer och variera vilken vinkel som man ska ha kring ämnet. För att kvalitetssäkra podden pratar jag med potentiella gäster innan, samtidigt som podden håller en populärvetenskaplig prägel, säger han, och fortsätter:

– AI har en stor påverkan på samhället. Det kan påverka sjukvård, regelverk som i sin tur har inverkan på både politik och juridik, så ämnet spänner över många olika områden i samhället. 

Under förra året hade podden ungefär 30 000 unika lyssnare. 

– Jag får ständigt positiv feedback. Efter första säsongen pratade jag med en del som tyckte att jag borde fortsätta. Och inför det här året gjorde jag samma sak och fick också positiva svar. Det känns kul att ha så många unika besökare eftersom ämnet inte är det lättaste att sätta igång att lyssna på. 

Hur upplever du att podden utvecklats under året? 

– Både podden och jag själv har utvecklats. Jag har ingen medial träning sedan tidigare och började spela in avsnitten på en dator, för att senare flytta till en studio. Det tog runt 10 avsnitt innan jag började känna mig helt bekväm. Jag har aldrig kört efter manus, men i början hade jag vissa frågor jag följde. Nu kör jag helt fritt och upplever att det flyter på bättre, säger han, och fortsätter: 

– Det har blivit lättare att få in gäster. I början fick jag inte ens svar, nu tar gäster kontakt med mig och vill vara med. Det är ett tecken på att podden blivit populär. 

Till årets kommande säsong ska ett nytt upplägg provas. Vissa avsnitt kommer att vara rundabordet-diskussioner, där ambitionen är att skapa mer dynamik i diskussionerna, förklarar Ather Gattami. 

– Nytt för i år är också att podden har en egen hemsida där man bland annat kan tipsa mig om deltagare eller ämne, säger han. 

Har du någon särskilt gäst som redan är bokad? 

– Nu på torsdag den 14 februari har vi Tuva Palm, en jättekul och intressant gäst. Hon har jobbat på Nordnet och har nu startat eget bolag. Jag har precis fått besked om att den nya energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman har tackat ja. Vi har också fler intressanta gäster på listan. Vi ser också fram emot runda bordet som diskussionsvariant som kommer ut i mars. 

Här hittar du alla tidigare avsnitt av AI-podden, som görs i samarbete med Dagens Media. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ather Gattami

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev