Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

AI-podden om vägen till intelligens på mänsklig nivå

Publicerad: 4 februari 2021, 07:24

AI-podden gästas av Cambridge-professorn Neil Lawrence.

Foto: AI-podden

AI-podden gästas den här gången av Neil Lawrence, professor i maskininlärning på Cambridge. I programmet ska han bland annat prata om autonoma fordon.


Ämnen i artikeln:

AI

Neil Lawrence är den första DeepMind-professorn i maskininlärning vid University of Cambridge, Senior AI-stipendiat vid Alan Turing Institute, gästprofessor vid University of Sheffield och värd för podcasten Talking Machines.  

I detta avsnitt diskuterar Neil Lawrence och poddens programledare Ather Gattami möjligheterna och begränsningarna med de senaste metoderna för att bygga artificiell intelligens. Neil och Ather diskuterar bland annat autonoma fordon med fokus på var vi är idag, vad de största utmaningarna är samt när autonoma fordon kan ses på våra gator.  

Neil gräver djupare in i data och intelligens och resonerar kring hur mycket data som behövs för att bygga mänsklig intelligens. Vi diskuterar också frågan om hur mycket vi behöver för att överföra informationen som är programmerad i våra gener till datorer för att datorerna ska kunna fungera som människor.

Podden hittar du även här:

Spotify: AI-podden

Itunes: AI-podden

Soundcloud: AI-podden

Ämnen i artikeln:

AI

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News