Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Agent Interactive i konkurs - polisanmäler gamla ledningen

Publicerad: 17 Augusti 2009, 10:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Skulderna större än förväntat.


Krisdrabbade Agent Interactive försätts i konkurs. På måndagen lämnade den nya ledningen in ansökan till Stockholms Tingsrätt. Samtidigt polisanmäler de nya ägarna, med Mats Törnberg i spetsen, den gamla styrelsen.

Beslutet togs efter att Mats Törnberg och Agent Interactives revisorer upprättat en kontrollbalansräkning och märkt att skulderna till publicister och affiliates ”varit avsevärt mycket högre än förväntat”, skriver Mats Törnberg i ett mejl till Dagensmedia.se.

Mats Törnberg anser också att den tidigare ledningen har gjort sig skyldiga till otillbörligt gynnande av borgenär, och kommer under måndagen at lämna in en polisanmälan.

Detta efter att de märkt att den tidigare styrelsen tecknat avtal gällande företagets operativa system, AdTrax, med ”tredje part”. Det har medfört att ”affärskritiska tillgångar och affärskritisk information ställs till tredje parts förfogande, dvs Agent Interactive’s  exklusivitet till systemet försvann”, skriver Mats Törnberg.

Han vill inte lämna några ytterligare kommentarer.

I fredags ansökte Mikael Robertsson, vd på Resenätverket,  om konkurs för Agent Interactive. Byrån är skyldig 180.000 kronor plus moms, enligt Mikael Robertsson.

Dagensmedia.se har upprepade gånger sökt Magnus de In Betou, tidigare vd på Agent Interactive.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.