Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Aftonbladets vänstersajt under attack efter SD-kritiskt inlägg

Publicerad: 12 November 2013, 13:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:56

Först slogs sajten "Inte rasist men" ut av en överbelastningsattack. Nu är även Schibsted-ägda Politism.se drabbad.


Ämnen i artikeln:

SchibstedSverigedemokraternaPolitismAftonbladet

Överbelastningsattacken mot "Inte rasist men" kom i samband med att sajten i fredags publicerade ett inlägg med rubriken " IRM vs Björn Söder i SVT Debatt – vi reder ut Söders lögner".

Inlägget var en faktakoll av Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söders uttalanden i SVT Debatt, där han medverkade i en debatt om tårtattacken mot Jimmie Åkesson.

Efter attacken har inlägget publicerats i sin helhet på den Schibsted-ägda och vänsterorienterade opinionssajten Politism.se.

Detta under ett inlägg med rubriken " Försöker SD tysta sina kritiker igen?".

Nu är även Politism.se utsatta för en DDoS-attack, enligt sajtens redaktör Eric Rosén.

– Vi publicerade IRM-inlägget och då kom det någon typ av attack. Men jag vill inte kommentera det mer än så egentligen, säger han till Dagens Media.

Attackerna ska pågå i skrivande stund.

I augusti utsattes också den främlingsfientliga sajten Avpixlat, som har nära kopplingar till Sverigedemokraterna, för en påstådd överbelastningsattack.

Sajten låg då nere i flera dagar och en av sajtens mest profilerade skribenter Mats Dagerlind anklagade då maffian för att ligga bakom attacken.

– Det som har hänt nu är att någon antirasistisk organisation eller autonomvänstern har haft kontakt med någon kriminell organisation, kanske ryska maffian eller liknande, som har enorma resurser att skicka skräpdata och nu mot betalning attackerar Avpixlat, sa han till sajten Dagens Opinion.

Politism.se lanserades under Almedalsveckan i år och har beskrivits som en opinionsbildande sajt för unga människor med vänstersympatier.

Sajten ska vara helt fristående från Aftonbladets ledarsida och är medfinansierad av LO.

Förhoppningen är att sajten ska generera egna intäkter i form av annonser. Dessa har dock inte lanserats än.

– Det här är ett Aftonbladetprojekt och kvartalskapitalismens hårda regler gäller, sa Aftonbladets politiska redaktör Karin Pettersson i samband med lanseringen.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.