Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Aftonbladets mobilsajt får kommentarer

Publicerad: 2 September 2009, 12:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Ikväll rullar Aftonbladet ut en redesignad mobilsajt. Nyhetsfokus och artikelkommentarer finns bland nyheterna.


– Den gamla sajten var föråldrad och svårnavigerad. Nu har vi strukturerat om med tydligare uppdelning mellan nyheter sport och nöje, säger Niklas Silow, chef för Aftonbladet Mobil.

Bland nyheterna syns artikelkommentarer, än så länge går det dock bara att läsa kommentarer inte skriva genom mobilsajten. Rubrikerna har fått mindre storlek och redigeringen ska också vara kompaktare.

Den nya sajten är i större utsträckning anpassad för pekskärmsmobiler. Iphone har varit en central telefon under utvecklingen men sajten ska fungera med alla någorlunda moderna telefoner.

– Den största skillnaden mot att utveckla en vanlig webbsajt är att det finns så många olika plattformar att ta hänsyn till, säger Niklas Silow.

Mobilsajten har knappt 200.000 unika besökare i veckan. En fjärdedel av dem använder Apples Iphone för att surfa. Trafiken tog ett rejält hopp i början av sommaren med en ökning på 50.000 unika i veckan.

– Michael Jackson-veckan var väldigt bra ur nyhetssynvinkel. Den trafikökning vi såg då har hållt i sig. Under sommaren har vi haft samarbete med de fyra stora operatörerna med fri surf på vår mobilsajt också.

Lanseringen av den nya sajten sker officiellt i morgon men nyheterna kommer att smygas ut under kvällen.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.