Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt presenteras av:

"Aftonbladets live-tv i mobilen är nära"

Publicerad: 10 Juni 2010, 09:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:47

...Nicklas Hermansson, redaktionschef på Aftonbladet TV, som storsatsar med en maraton-livesändning under kronprinsessans bröllop.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TVAftonbladet.seWebb-tvAftonbladet

Hur går det för Aftonbladets live-tv?

– Vi har kört livesändningar ganska länge, men det är personal-och resurskrävande och ger ganska korta sändningar. Ekonomiskt är live ingen vinstaffär, utan vi har främst gjort det för att bygga varumärket. Men tittarna gillar det och nu har vi hittat en teknik som gör oss mer mobila, med utrustningen i en ryggsäck.

Vad direktsänds i Aftonbladet TV idag?

– Vi jobbar mest med tre olika slags livesändningar: Samarbeten med externa nyhetsbyråer vid stora nyhetshändelser, rödamattan-bevakning och planerade nyhetshändelser, exempelvis presskonferenser.

Och framöver?

– Nästa steg blir förmodligen mer pågående nyhetshändelser, även om direktsändning från ett bankrån troligen fortfarande ligger långt fram i tiden. Jag tror även på åsikts-tv, med experter som tycker till live. Idag sker åsiktsjournalistiken i webb-tv oftast i klippform, och det upplevs inte som så intressant av tittarna. Det blir tråkig tv.

Vad tycker annonsörerna om live?

– Besökarna kommer till Aftonbladet.se för att ta reda på vad som händer just nu. Direktsänd tv följer den linjen, och det tror jag att jag att annonsörerna uppskattar.

När börjar Aftonbladet med livesändningar i mobilen?

– Det är det mest intressanta just nu, eftersom det främst är där man kommer att titta på rörlig bild live. Aftonbladet är inte riktigt där än men väldigt nära. Det kan handla om dagar.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev