Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Aftonbladets Bieberavslöjande – en världsnyhet

Aftonbladets avslöjande om knark i Justin Biebers buss sprider sig som en löpeld i utländsk media.


Publicerad 2013-04-25 14:36
Uppdaterad 2015-12-06 13:48

Ämnen i artikeln:

Justin Bieber

Dela artikeln:

I dag kunde Aftonbladet avslöja att svenska polisen hittat narkotika och en elpistol i Justin Biebers turnébuss. Artikeln har fått enorm spridning, både i svenska medier och i utländska.

– Det här är absolut det största jag varit med om. Jag förstod att avslöjandet skulle spridas snabbt, men jag förstod nog inte hur snabbt och hur brett, säger Martin Gustafsson, en av journalisterna bakom artikeln, till Dagens Media.

Aftonbladet fick in tipset redan i går kväll. Men det var först i dag vid lunchtid som de fick bekräftelse på att det var sant och kunde publicera nyheten.

– Det som är intressant nu är att vi gjorde en engelsk översättning av artikeln som just nu läses mer än den svenska ursprungsartikeln. Vi har gjort likadant vid ett par tillfällen tidigare men effekten har aldrig varit lika stark som nu, säger Martin Gustafsson.

Över 20 medier i västvärlden hade på eftermiddagen rapporterat om Aftonbladets avslöjande. Några av de utländska medierna är BBC News, The Guardian, Daily Mail samt skvallersajterna TMZ och Perez Hilton.

Förutom Martin Gustafsson står journalisterna Joni Nykänen och Frida Söderlund bakom avslöjandet.

Frida Wickberg

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.