Aftonbladet slår mobilrekord

Två tragiska nyheter på en och samma dag resulterade i trafikrekord för Aftonbladets mobilsajt.

Svenska folket har under sommaren följt utvecklingen kring försvinnandet av den 23-åriga tvåbarnsmamman i Trollhättan och den 27-årige Jens Janzon i Skoghall utanför Karlstad.

När det igår stod klart att båda hittats döda var det många som sökte information om händelserna hos Aftonbladet via mobilen, vilket resulterade i nytt trafikrekord i mobilen för Schibsted-tidningen.

– Vi hade 1,5 miljoner unika besökare på mobilsajten och det var även det fjärde bästa dygnet totalt sett för Aftonbladet online någonsin. Det berodde bl a på att man hittade den försvunna mamman i Trollhättan och så var det nyheten om Jens Janzon, säger Johan Liljebo, analyschef på Aftonbladet till Dagens Media.

Det hittills bästa trafikdygnet online – alltså för både webben och mobilen ihop – var den 15 januari i år, när Aftonbladet publicerade nyheten om masskrocken på Tranarpsbron i Skåne och olyckan på Saltsjöbanan i Stockholm.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt