Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Aftonbladet slår mobilrekord

Publicerad: 9 Augusti 2013, 12:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

Två tragiska nyheter på en och samma dag resulterade i trafikrekord för Aftonbladets mobilsajt.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Svenska folket har under sommaren följt utvecklingen kring försvinnandet av den 23-åriga tvåbarnsmamman i Trollhättan och den 27-årige Jens Janzon i Skoghall utanför Karlstad.

När det igår stod klart att båda hittats döda var det många som sökte information om händelserna hos Aftonbladet via mobilen, vilket resulterade i nytt trafikrekord i mobilen för Schibsted-tidningen.

– Vi hade 1,5 miljoner unika besökare på mobilsajten och det var även det fjärde bästa dygnet totalt sett för Aftonbladet online någonsin. Det berodde bl a på att man hittade den försvunna mamman i Trollhättan och så var det nyheten om Jens Janzon, säger Johan Liljebo, analyschef på Aftonbladet till Dagens Media.

Det hittills bästa trafikdygnet online – alltså för både webben och mobilen ihop – var den 15 januari i år, när Aftonbladet publicerade nyheten om masskrocken på Tranarpsbron i Skåne och olyckan på Saltsjöbanan i Stockholm.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.