Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Aftonbladet.se satsar på e-sport

Publicerad: 10 Oktober 2012, 07:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:08

Aftonbladet.se sänder SM i e-sport och går in som partner till tävlingsarrangören Dreamhack.


Ämnen i artikeln:

DreamhackAftonbladet.se

Aftonbladet.se sänder SM-tävlingarna under Nöjesbladets flagg – där speljournalistiken idag återfinns.

Förutom att gå in som partner till SM i e-sport, som i år arrangeras för andra gången, lanserar aftonbladet.se en sajt helt dedikerad till esport i anslutning till dagens spelsajt.

Det blir minst 64 timmar livesändningar från SM-tävlingarna, berättar Tobias Lindner, nöjeschef på aftonbladet.se. Dessutom ska aftonbladet.se visa höjdpunkter från tävlingarna.

– Vi har ju sedan tidigare vår sajt för speljournalistik och vi är den dagstidning som satsar mest på speljournalistik. Vid några tillfällen har vi kört e-sport och det har fallit väldigt väl ut. Dessutom växer e-sporten explosionsartat så det känns självklart att samarbeta med Dreamhack, säger han.

Sajten går upp lagom till den första deltävlingen 27 oktober och finalen går i juni nästa år. En av kommentatorerna vid live-sändningarna blir Emil Christensen, mer känd som Heaton – en av världens bästa Counter Strike-spelare.

– – En miljon svenskar spelar tv- eller dataspel ett minst 1-2 gånger per vecka. Det stora flertalet av dessa spelar faktiskt e-sport i någon form, mot datorn eller kompisar, eller över nätet. Så det finns ofantligt många gamers som vi tror och hoppas kommer att hitta till SM och vår sajt.

Livesändningarna produceras av Dreamhack.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DreamhackAftonbladet.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.