Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Aftonbladet.se överlägsna i Orvesto

Publicerad: 5 Februari 2009, 09:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:32

Orvesto Internet visar på små förändringar för de sajter som varit med sedan starten i augusti. Den största sajten är Aftonbladet.se som stadigt visat över 2,9 miljoner unika veckoindivider de senaste fyra månaderna. Men bara två nya sajter har tillkommit under perioden.


Orvesto Internet presenterade sin första mätning i slutet av sommaren och är nu uppe i sin femte mätning. Det är samma panel som ligger till grund för Orvesto Konsument som används.

Räckvidden för sajterna ligger avsevärt lägre i Orvesto än i Kia Index, något som kan förklaras med att Orvesto mäter individer och inte datorer som Kia. MSN:s sajter finns inte med i Orvesto och därmed är den största sajten som mäts Aftonbladet.se. I december hade sajten i genomsnitt 2.914.000 besökande individer varje vecka. Det är en uppgång med 125.000 besökare sedan sommarmånaden augusti, men under hösten har sajten legat mycket stabilt vad gäller räckvidden.

Samma mönster kan ses hos samtliga 13 sajter som mäts hela tiden. Diverse mätproblem hos sajterna har dock inneburit flera luckor i mätningarna. Bytbil.com har till exempel inte funnits med de senaste tre veckorna.

Sifo Research International, som ligger bakom alla Orvesto-mätningar, mäter cirka 300 sajter i panelen, men de senaste officiella siffrorna visar bara 17 sajter. I decembermätningarna finns tre sajter som inte fanns med från start, Stormarknadspress nätverk, Privataaffarer.se samt Bonniers magasinspaket Ilike.

Tabellen visar Orvesto Internet sedan mätningarna påbörjades. Siffrorna anger den genomsnittliga veckoräckvidden i tusentals individer.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.