Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Aftonbladet satsar på goda nyheter

Kvällstidningens nya sajt Goda nyheter ska sprida solskenshistorier bland svenskarna.


Publicerad 2015-01-13 09:20
Uppdaterad 2015-12-06 12:17

Ämnen i artikeln:

Ehsan Fadakar

Dela artikeln:

Aftonbladet startar en ny sajt för enbart positiva historier – godanyheter.aftonbladet.se.

– Det är en renodlad feel good-sajt som ska fylla människors behov av goda berättelser, säger Nils Franchell, projektledare i ett pressmeddelande.

Tanken är att varje dag publiceras minst en egenproducerad positiv artikel. I kombination med filmer, internationella nyheter och notismaterial hoppas man att göra läsarna lite gladare. Förhoppningen är också att Goda nyheter ska bli ett forum för insamlingar på Facebook.

– Vi gör redan en hel del journalistik som kvalar in som goda nyheter, och nu paketerar vi den tydligare så att läsare och tittare lättare kan hitta och dela de positiva historierna med sina vänner, säger Ehsan Fadakar, Aftonbladets chef för sociala medier i pressmeddelandet.

Idén till satsningen föddes under arbetet med sajten Svenska Hjältar där Aftonbladet säger sig ha fått in mycket tips på historier som man anser ha fått för lite uppmärksamhet.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.