Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Aftonbladet sänder "Julhajks med Bengt Alsterlind"

Publicerad: 30 November 2015, 12:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:19

För Dagens Media berättar "Mr Hajk" om sin comeback.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TVAftonbladet

Kultförklarade Bengt Alsterlind, som gjorde sig känd i tv-programmet Hajk som sändes i SVT under cirka 30 år, är tillbaka och den här gången vill han rädda julen.

– Det kommer att bli mycket roligt. Humor är väldigt viktigt, mitt livsmotto brukar vara lev livet leende – det blir så mycket roligare då. Sen så känns det spännande att gå mot det digitala, det är i tiden, säger han till Dagens Media.

Julkalendern "Julhajks med Bengt Alsterlind" startar 1 december på Aftonbladet TV tillsammans med Svenska Postkodlotteriet.

Bengt Alsterlind berättar om några tips som kan komma upp i rutan.

– Man kan till exempel ta en tonfiskburk med olja och gör ett hål i mitten, så sätter man i ett skosnöre och så har man en fin marschall. Sen så kan du ju äta upp tonfisken så det blir ingen förlust för någon. Sen kan man även få lära sig hur man skalar potatis med en borrmaskin eller tillverkar snö av rakskum.

Att julkalendern ska konkurrera med långköraren från SVT är inget Bengt Alsterlind bryr sig om.

– Den här är riktad till de äldre. Jag tror att alla som är mellan 20 och 100 år kommer att tycka att det är roligt att få lära sig lite roliga knep.

Mellan den 28 december och 2 januari kommer även ytterligare sex program sändas under vinjetten "Nyårshajks med Bengt Alsterlind".

– Där ska jag hjälpa till med nyårshajks och delar till exempel med mig av mina bästa tips för att öppna champangeflaskor och hur man gör en egen nyårsfluga.

Bakom idén ligger produktionsbolaget Pixl family och alla avsnitt kommer att finnas på Aftonbladet TV samt i Postkodlotteriets digitala kanaler. 

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TVAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.