Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Aftonbladet plockar ner annons om "vattenkraft"

Publicerad: 11 Mars 2011, 09:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

En jätteannons med parollen "Känn vattenkraften" prydde aftonbladet.ses första sida – samtidigt som tidningen rapporterade om tsunamikatastrofen i Japan.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet.seAftonbladet

Parollen "Känn vattenkraften" tillsammans med en man som gör "bomben" och orsakar en massiv vattenkaskad. Så såg annonsen från Skellefteå Kraft ut, som täckte hela aftonbladet.ses första sida under fredagsmorgonen.

Direkt under rapporterade aftonbladet.se om den tio meter höga tsunami som just nu orsakar fruktansvärd förödelse över hela Japan.

Nu har Aftonbladet valt att helt plocka ner annonsen. I stället syns annonser från bland annat Apollo och Norwegian.

Aftonbladets försäljningsdirektör Anders Berglund känner inte till annonsen, men säger att den olyckliga placeringen med stor sannolikhet beror på tekniken.

– En del annonser styrs efter ord eller innehåll. Skriver vi om en semesterort så visas det annonser för flygbolag, säger han och fortsätter:

– I de flesta fall funkar det utmärkt, men ibland sker det stora olyckor och då kan matchingen bli fel.

Vid stora nyhetshändelser granskar de allt innehåll för att manuellt plocka ner annonser som kan ha hamnat fel, säger han.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet.seAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.