Aftonbladet och Herrey har mötts i rätten efter rasist-tweet

2016-03-17 12:11 Johanna Holmgren  

Igår möttes Richard Herrey och Aftonbladet i rätten då sångaren krävt skadestånd efter att ha blivit kallad "din gamle rasist" på Twitter av tidningens medarbetare Martin Aagård.

Som Dagens Media tidigare har berättat har Richard Herrey stämt Aftonbladet Martin Aagård, efter en tweet där Herrey kände sig utpekad som rasist.

Efter flera juridiska turer möttes Aftonbladet och Richard Herrey i Stockholms tingsrätt igår. Rättegången är nu avslutad.
- Det finns ingenting mer och säga än att vi avvaktar domen, säger Yvonne Winqvist biträdande jurist på Ekenberg och Andersson.

Bakgrunden till stämningen är ett bråk på Twitter mellan Aftonbladet-medarbetaren Martin Aagård och artisten och programledaren Richard Herrey.

Under bråket, som ägde rum i juni i år, kallade Martin Aagård bland annat Richard Herrey för ”din gamle rasist”.

I stämningsansökan, som lämnats in till Stockholms tingsrätt, skriver Richard Herrey och hans ombud:

”Aagård har, i egenskap av arbetstagare hos Aftonbladet, gjort sig skyldig till grovt förtal eller i vart fall förtal då han via sitt konto i det sociala nätverket Twitter, i ett inlägg publicerat den 19 juni 2015, utpekat Herrey som rasist samt därefter gjort ett flertal efterföljande inlägg med kränkande uttalanden riktade mot Herrey.”

Enligt Richard Herrey har Aftonbladet ansvar för den ”skada Aagård orsakat Herrey” eftersom Martin Aagård har twittrat i egenskap av Aftonbladet-anställd.

”Det aktuella twitterkontot innehåller en länk till Aftonbladets kultursida. Vidare anges avsändaren ’Aftonbladet Kultur’”, står det i stämningsansökan.

Richard Herrey har krävt ett skadestånd på 30 000 kronor plus ränta.

Johanna Holmgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt