Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Logga in


Digitalt presenteras av:

Aftonbladet jublar över läsarrekord

Publicerad: 26 Juni 2013, 11:07
Uppdaterad: 06 December 2015, 13:41

För första gången i tidningens 182-åriga historia når Aftonbladet över tre miljoner läsare en vanlig dag.


Ämnen i artikeln:

TNS SifoAftonbladet

Trots att räckvidden för pappersupplagan sjunkit med tio procent jämfört med förra året når Aftonbladet totalt sett fler än någonsin.

Enligt siffror från TNS Sifo låg snittet på antalet läsare på 3 009 000 om dagen under maj månad. Det är 625 000 fler än snittet för maj i fjol.

Framför allt har tillväxten skett i mobilen som raketökat med 62 procent. Webben har ökat med fem procent medan webb-tv tappat marginellt.

– Maj blev månaden då smartphones, sett till antal besök, passerade datorer som den vanligaste enheten för att nå Aftonbladets innehåll online. Och allt fler konsumerar Afonbladet via surfplattor. I maj registrerade vi över 200 000 unika plattor per dag på www.aftonbladet.se, säger Johan Liljebo, analyschef i ett pressmeddelande.

Aftonbladets publisher Jan Helin jublar givetvis över siffrorna som han ser som en drömgräns som passerats.

– Vi har nått en nivå som inget annat mediehus kommer att vara i närheten av på väldigt länge. Därigenom befäster vi ytterligare vår position som Sveriges i särklass mest lästa nyhetskälla, säger han i pressmeddelandet.

Helen Preutz


Ämnen i artikeln:

TNS SifoAftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.