Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Aftonbladet avslöjar kompislögnen

Aftonbladet vidareutvecklar sin valspecial ”Lögndetektorn” och släpper den som applikation.

Henrik Widell


Publicerad: 20 Augusti 2010, 13:17
Uppdaterad: 06 December 2015, 15:42

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet.seNaked

Aftonbladet har sedan maj på nyhetsplats testat politikernas uttalande via sin så kallade Lögndetektorn. I praktiken innebär det att tidningen källgranskat alla politiska uttalanden för att se hur de stämmer överens med verkligheten. Resultatet presenteras sedan för läsarna som antingen ”sant” eller ”falskt”.

– Det är ett roligt sätt att berätta för läsarna vad som stämmer och inte stämmer i den politiska debatten, säger Christoffer Bjäreborn, nyhetschef på Aftonbladet.se.

I den nya applikationen kan användaren själv testas politikernas uttalanden genom att köra dem genom lögndetektorn. Dessutom är det också möjligt att mejla en fråga till en vän och testa om han eller hon svarar sanningsenligt.  

– När den som tar emot mejlet öppnar det slussas personen till ”Lögndetektorn” och webbkameran aktiveras. Avsändaren som ser mottagaren får samtidigt tips på vilka tecken som avslöjar om personen talar sanning eller inte.

Har ni satt upp några mål för kampanjen?

– Nej, vi kör det här åtminstone fram till valet och sedan får vi utvärdera det.

Kampanjen har gjorts av Naked.

 

Arbetsgrupp Naked

Kundansvarig: Johan Falk Creative director: Fredrik Preisler Kreatör: Christoffer Dymling, Mikael Lekström, Fatih Okan Produktionsledare: Anna Wallin Produktionsbolag: Strip Digital

 

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet.seNaked

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.