Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Advokaten: "Investerare kan rädda Realtid"

Publicerad: 4 April 2011, 09:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:15

I dag avgörs affärstidningen realtid.ses öde i tingsrätten. Enligt realtid.ses advokat Lars Wenne är möjligheterna att rädda företaget goda.


Ämnen i artikeln:

Jonas Wiwen-NilssonRealtidRealtid.se

Senare i dag, måndagen, möter Alternativ Media – det krisdrabbade företaget bakom sajten realtid.se – sina borgenärer i tingsrätten.

Mötet avgör om bolagets rekonstruktion kan fortsätta.

Lars Wenne, advokat på juristbyrån Hamilton, är rekonstruktör. Enligt honom är chanserna att realtid.se ska klara krisen "stora".

– En rekonstruktion i sak påbörjades redan den 16 mars och det ser lovande ut, säger Lars Wenne till dagensmedia.se.

Alternativ Media har flera gånger tvingats ta in nytt kapital för att rädda realtid.se. Framför allt är det vd:n Jonas Wiwen-Nilsson med familj som, tillsammans med investerare från investmentbanker, flera gånger fyllt på kassan via ständiga nyemissioner.

Enligt Lars Wenne finns nu flera nya investerare som kan tänka sig att gå in med nytt kapital för att rädda realtid.se.

– Dels är det aktieägarna som kan gå in och sedan finns det andra intressenter också. Det är någonting vi kommer presentera under mötet i dag, säger Lars Wenne.

Vilka är de här intressenterna?

– Det är inte jag som ska berätta om det. Men det viktiga vi kan säga är att de finns de som vill gå in för att skjuta till kapital.

Realtid har aldrig gått med vinst, anser du att affärsmodellen fungerar?

– Ja, annars skulle vi inte hålla på med det här. Tittar man på de flesta företag har de ganska stora initiala kostnader där bland annat personalpolitiken spelar in. Det kostar att ha bra personal och det är inte så konstigt att man satsar ett stort antal miljoner i början. Men sedan gäller det att få intäktssidan med sig och då ska det börja snurra.

Alternativ Media har i dagsläget 725 088 kronor i skulder, varav merparten är skatteskulder.

Dagensmedia.se har talat med Jonas Wiwen-Nilsson, som dock har bett att få återkomma med kommentarer efter mötet.

Som dagensmedia.se i somras kunde berätta uppgick realtid.ses samlade förlust till 34,4 miljoner kronor efter utgången av räkenskapsåret 2009.

Siffrorna för 2010 är ännu inte offentliggjorda.

– I december, januari och februari var det jättejobbigt, man undrade varför inte vi fick ta del av högkonjunkturen. Men nu känns det bättre, vi ser en väg framåt, sade Jonas Wiwen-Nilsson nyligen till dagensmedia.se.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.