Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Adquota släpper videoannonser för spelappar

Publicerad: 28 Augusti 2013, 08:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:36

Mobila annonsnätverket Adquota lanserar videoannonsering i mobiler och surfplattor.


Allt fler annonsörer börjar se mobilannonsering som en naturlig del i sin mediemix. För att svara mot efterfrågan sjösätter mobilnätverket Adquota annonsering i videoformatet midroll i smartphones.

Lösningen är jämförbar med webb-tvformatet preroll och kommer att bli tillgänglig i ett stort antal appar för smartphones och surfplattor.

– För oss på Adquota är det viktigt att ständigt finna nya, relevanta annonslösningar i mobilen för att hjälpa annonsörerna att effektivt nå ut med sina budskap, säger Thomas Asserholt, Sverigechef för Adquota.

Adquota jobbar med premiumannonsering på mobilsajter och appar, och har generellt en kritisk inställning till spelappar som annonsmiljö. Därför visas lösningen aldrig i det aktiva spelmomentet utan mellan spelomgångarna.

Dessutom kommer formatet att köpas på CPCV – cost per completed view, vilket innebär att annonsören bara betalar för kompletta visningar av reklamfilmen. Om användaren klickar bort reklamfilmen slipper annonsören att betala.

– Vi vet från våra kunder att ett mobilt videoformat liknande prerolls efterfrågats länge, därför är vi mycket glada att ha hittat en lösning för att tillgodose det behovet, säger Thomas Asserholt.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.