Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Adoperator ansöker om företagsrekonstruktion

Det krisdrabbade annonsnätverket Adoperator klarar inte av att betala sina skulder. Nu ansöker bolaget om företagsrekonstruktion.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Publicerad: 12 November 2012, 11:57
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:05

Ämnen i artikeln:

Adtail

Dagens Media har i ett flertal artiklar berättat om krisen för annonsnätverket Adoperator. Under lång tid har bolaget finansierats via nyemissioner och lån. Sammanlagt åtta miljoner plockades in under 2011, då Adoperator var listade på Aktietorget.

Så sent som våren 2012 lyckades Adoperator få in en halv miljon kronor från en extern investerare. Samtidigt blödde företaget pengar i en rasande takt. Förlusten första halvåret 2012 skrevs till 2,1 miljoner kronor.

Och nyligen begärde hyresvärden Balder Adoperator i konkurs. Konkursansökan drogs tillbaka i förra veckan.

Nu ansöker bolaget om företagsrekonstruktion, kan dagensmedia.se berätta. Det kan vara ett sätt att rädda företaget och ge ett skydd mot konkurs och utmätning. Av Adoperators rekonstruktionsansökan framgår att bolaget tänker ta in ytterligare kapital från investererare.

"Finansieringen av rekonstruktionsåtgärderna planeras ske genom ett externt tillskott av kapital samt finansieras av bolagets egen drift", skriver Adoperator i sin rekonstruktionsansökan.

Där framgår även att bolagets förfallna leverantörsskulder uppgår till 1,9 miljoner kronor.

Adoperators ansökan måste dock kompletteras innan tingsrätten eventuellt kan besluta om att en rekonstruktion kan inledas.

Bolaget Adtail, som Adoperator svalde tidigare i år, har nyligen försatts i konkurs på egen begäran.

I förra veckans pappersutgåva publicerade Dagens Media en granskning av Adoperators före detta styrelseordförande, som anklagas för att via ett intrikat upplägg ha tömt Adoperator på pengar som bland annat gått till att renovera hans privata villa.

Prenumenter kan även läsa granskningen i sin helhet i DM Plus.

Ämnen i artikeln:

Adtail

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.