Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Accenture kan vara nära köp av MDC Partners

Publicerad: 6 december 2018, 07:38
Uppdaterad: 6 december 2018, 07:42

Accenture är enligt Adweek en av de sista intressenterna kvar i en budgivning för att förvärva det amerikanska byrånätverket MDC Partners – som bland annat äger svenska Forsman & Bodenfors.


Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

I september rapporterade The Wall Street Journal att New York-baserade byrånätverket MDC Partners utforskade möjligheterna till en försäljning. 

Nyheten kom mitt i en finansiell nedgång för MDC och precis efter att vd:n Scott Kauffman lämnat. 

Enligt uppgifter till Adweek kan det globala konsultbolaget Accenture nu vara på väg att förvärva byrånätverket, då man är en av de tre sista intressenterna kvar i budgivningen. 

I MDC:s byrågrupp ingår förutom Anomaly, Crispin Porter + Bogusky, 72andSunny och Assembly, även svenska Forsman & Bodenfors. 

Enligt en källa med insyn inföll deadline för budgivningen i slutet av november.

– Det florerar alltid rykten på marknaden, och vi kommenterar dem inte och deltar inte i spekulationer, säger en talesperson för Accenture till Adweek. 

MDC Partners avböjde att kommentera.

Enligt Adweek skulle ett köp av MDC Partners rimma väl med Accentures ambition att närma sig den kreativa sidan av branschen, vilket man hittills gjort genom den digitala byrån Accenture Interactive.   

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Forsman Bodenfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.