Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Absolut Vodka till mobilen

Publicerad: 2 Juli 2009, 09:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:19

Nu finns Absolut Vodka direkt i mobilen om du har en Iphone eller Androidtelefon.


Drinkspiration är en Iphone-applikation dör gps, Twitter och Facebook integreras. Bakom applikationen ligger Great Works.

Grunden i Drinkspiration är ett uppslagsverk med drinkrecept men som också kan ge personliga rekommendationer baserat på bland annat smak, väder, tid på dygnet, ljudvolymen i lokalen där användaren befinner sig. Programmet tittar också på vilka andra drinkar som beställs runt om i världen just nu.

Dryckesvalen går sedan att dela med sig av på Facebook och på Twitter. Vilka drinkar som användaren beställer kan också bäddas in på en blogg.

Applikationer liknande denna finns nästan alltid enbart för Apples Iphone. Men Absolut-programmen ska fungera även till telefoner som har Googles mobiloperativsystem Android. Enligt Great Works blir Absolut med Drinkspiration därmed ett av de första livsstilsvarumärkena som utvecklar mobilapplikationer för Android.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.