Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Abby Norm skapar digital skog på Söder

Publicerad: 22 December 2011, 05:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:38

Under tiden som området runt Hornstull byggs om gör Abby Norm, tillsammans med B-Reel, området till en digital mötesdjungel.


Ämnen i artikeln:

B-ReelAbby Norm

När Bonnier Fastigheter tog beslutet att bygga om Hornstull insåg de samtidigt att ombyggnationen skulle medföra en hel del olägenheter för de boende. Därför gav de Abby Norm i uppdrag att göra något som skulle ge en försmak om hur det färdiga området skulle bli.

– Ett område som redan är sunkigt blir ju bra mycket sunkigare under ombyggnationen, men Bonnier vill antyda vad som väntar och bygga positiva värden, säger Emil Frid, kreativ chef på Abby Norm.

Och de positiva värdena ska byggas med en interaktiv skog som projiceras mot en vägg. Fyra Microsoft Kinect-sensorer registrerar dem som passerar och varje människa blir till en detalj i skogen som efterhand byggs om. Om två, eller flera människor stannar framför väggen registreras det som ett möte som visas som en större symbol, en sol eller en fågel, på väggen som löper utefter en datumlinje.

– Man kan följa aktiviteterna vid väggen från en sajt som uppdateras i realtid. Och nämner man ”Nice to meet you” på Facebook eller använder det som hashtag på Twitter, så registreras det också som ett möte på väggen. Från nätet kan man också öppna upp alla registrerade möten och titta på dem.

Det är inte klart hur länge projektet ”Nice to meet you” ska pågå men när det är över ska nya installationer sättas upp, som också basera på den redan installerade Kinect-teknologin.

– Det kommer att hända en massa grejer nere vid Hornstull ända fram till öppningen, våren 2013.

Klicka här för att titta på den digitala skogen.

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

B-ReelAbby Norm

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev