Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Abba skapar konto på Tiktok

Publicerad: 30 augusti 2021, 12:34

Bild 1/2  Popgruppen Abba går med i Tiktok som ett led i ett större samarbete med plattformen.

Den svenska exportsuccén Abba tillgängliggör hela sin musikkatalog på Tiktok – dessutom skapar gruppen ett eget konto.


Ämnen i artikeln:

Tiktok

Av de musikgrupper som inte finns på Tiktok har Abba varit den mest sökta på plattformen. Fram till nu har användarna i stället fått sjunga Abbas låtar själva och hashtaggen #DancingQueenChallenge har genererat över 160 miljoner videovisningar.

Men idag startar alltså Agnetha, Benny, Björn och Anni-Frid kontot @abba på Tiktok, och dessutom läggs bandets hela musikkatalog upp på plattformen. Det är ett första steg i ett större samarbete mellan Abba och Tiktok.

– Tiktok, och jag själv som svensk, är så stolta över att välkomna Agnetha, Benny, Björn och Anni-Frid till plattformen och att få erbjuda Sveriges största musikexport genom tiderna till fans över hela världen. Våra användare har redan visat oss med alla sina videos att detta är musiken de länge väntat på och det ska nu bli väldigt spännande att se hur Abba kan inspirera en ny generation fans och initiera en ny våg av kreativitet med sångerna som så länge har definierat popmusiken, säger Farhad Zand, head of music partnerships på Tiktok, i ett pressmeddelande.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tiktok

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News