Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

700 000 Iphones i Sverige

Publicerad: 14 september 2010, 07:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

Försäljningen av Iphones i Sverige pekar spikrakt uppåt.


Ämnen i artikeln:

BonnierIphoneSchibsted

Enligt Mediavisions undersökning uppger 700 000 svenskar att de har en Iphone. Sammanlagt betalar de runt 3 miljarder kronor i avgifter för samtal och mobila tjänster.

– Iphone är mycket attraktiv på marknaden och även Iphone 4 har tagits väl emot i Sverige, trots vissa leveransproblem. Många konsumenter visar hög betalningsvilja både för telefonerna och för de nya tjänsterna, säger Marie Nilsson, vd för Mediavision, i ett pressmeddelande.

Siffrorna från Mediavision gäller det tredje kvartalet. Under det andra kvartalet fanns drygt 600 000 Iphones i landet.

Mediavision förväntar sig att fler smarta mobiler införs på marknaden, vilket leder till ökad konkurrens och billigare telefoner.

År 2009 investerades endast 50 miljoner kronor i mobilreklam – trots att många spått mediets genombrott redan flera år tidigare.

IRM tror nu att mobilreklamen ökar 40 procent i år. Detta kan ses mot en bakgrund av att de totala investeringarna i annonsmarknaden förväntas öka med 5 procent.

I maj i år lanserade Schibsted ett annonspaket för mobil marknadsföring, som omfattar koncernens största mobila sajter. Bonnier samlar sitt arbete med mobil marknadsföring i bolaget Mobilab.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

BonnierIphoneSchibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev