Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

5G-auktionen klar: Fyra budgivare vann tillstånden

Publicerad: 20 Januari 2021, 07:06

Tre, Tele2 och Telenor och Telia Sverige vann tillstånd i 3,5 GHz-bandet medan Teracom vann hela 2,3 GHz-bandet.

Foto: Pixabay

På tisdagen avslutades 5G-auktionen. Tre, Tele2 och Telenor, Telia Sverige och Teracom vann tillstånden i frekvensbanden. Totalt tillförs nu 2,3 miljarder statskassan.


Ämnen i artikeln:

Tele2TelenorTreTelia

Den uppmärksammade auktionen om tillstånden i frekvensbanden avslutades i går tisdag. Mycket av rapporteringen inför 56-auktionen har handlat om hur de aktörer som slagits om tillstånden inte får använda produkter från kinesiska Huawei och ZTE.

När auktionen nu är avslutad står det klart att Hi3G Access (Tre), Net4Mobility (Tele2 och Telenor), Telia Sverige och Teracom vann tillstånden i frekvensbanden. Totalt drogs 2,3 miljarder in i statskassan, enligt ett pressmeddelande från Post- och telestyrelsen (PTS).

– I och med att dessa frekvenser nu tilldelats finns förutsättningar för att stärka kapaciteten för mobila bredbandstjänster och för utveckling av sakernas internet i Sverige. Tilldelningen kommer att vara central för den svenska 5G-utvecklingen, säger PTS generaldirektör Dan Sjöblom i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Därför kommer 5G att revolutionera

Bild 1/1  Källa: PTS

LÄS OCKSÅ: ”Den stora förändringen sker när 5G finns i full kapacitet”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tele2TelenorTreTelia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.