lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

30 får lämna Readly

Publicerad: 31 mars 2022, 05:48

Nedskärningen ska leda till en besparing på 18 miljoner kronor. Foto: Pressbild.

Readly minskar personalstyrkan. Cirka 30 tjänster berörs. Dessutom aviseras prishöjningar och en förändrad marknadsföringsstrategi.

Ämnen i artikeln:

Readly

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Enligt ett pressmeddelande ska tidningstjänsten Readly vidta ”åtgärder i syfte att öka intäkter och minska kostnader för att främja vägen mot lönsamhet”.

Detta innebär bland annat en minskning av personalstyrkan, som berör 30 tjänster, inklusive konsulter. Neddragningen ska leda till en besparing på cirka 18 miljoner kronor under 2022, och väntas få full effekt från och med det tredje kvartalet.

LÄS ÄVEN: Jakten på kapital får mediebolagen att välja börsen – men kurserna viker

För att öka intäkterna höjde Readly nyligen priset i Storbritannien, från 7,99 till 9,99 GBP. Ytterligare prishöjningar planeras under 2022. Dessutom ska Readly öka investeringarna i produktutveckling och innovation, samt förändra marknadsföringsstrategin och minska marknadsföringskostnaderna genom att fokusera på de etablerade marknaderna.

Tillväxtmålet på 25 procent per år kvarstår.

– Flera av de åtgärder vi tillkännager idag innebär att vi måste ta tuffa beslut, men de är också nödvändiga för att säkerställa att vi får ytterligare momentum i vårt arbete att växa mer lönsamt. Genom att investera mer i produktutveckling kommer vi också att öka värdet vi skapar för våra prenumeranter, förlag och partners samt vår långsiktiga konkurrenskraft. Våra finansiella mål står fast, säger Mats Brandt, tillförordnad vd på Readly, i ett pressmeddelande. 

Readly omsatte förra året drygt 466 (353) miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat på -210 (-190) miljoner kronor. Enligt Readlys hållbarhetsredovisning hade bolaget 166 medarbetare, varav 61 konsulter, under 2021.

Så sent som i januari lämnade Readlys vd Maria Hedengren sin tjänst – enligt bolaget var det ett beslut som togs i samråd med styrelsen.

LÄS ÄVEN: Readlys vd Maria Hedengren om uppväxten, karriären och vd-rollen: ”Stallet lärde mig ansvar och ledarskap” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev