Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

25 EU-miljoner till skånskt medieprojekt

Publicerad: 30 juni 2009, 11:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Södra Sverige ska bli globalt ledande inom digitala medier.


Medieprojektet Malmö Nya Medier, samordnat av Moving Media Southern Sweden, MMSS, får 25 miljoner kronor från EU:s regionala strukturfonder. Den totala investeringen ligger på 50 miljoner kronor.

– Vi har haft en växande filmverksamhet, en relativt stark spelutvecklingsnäring och nära till de mobila systemen i Lund. Det är flera lösa ändar som vi nu väver samman för att skapa ett substansiellt innehåll, säger Hans Hencke, ordförande i MMSS och näringslivschef i region Skåne.

Vad innebär tillskottet från EU?

– Att vi kan aktivera mycket av verksamheterna kring Malmö Högskola på forskarsidan, driva vidare satsningen på företagsinkubatorn Minc för att ta tillvara på alla de grejer som kommer ut ur systemet och som ska bli morgondagens medier.

Ambitionen?

– Visionen är att södra Sverige ska vara en av de platser i världen där man kollar vad som händer inom nya medier och spelutveckling, oavsett om man är investerare eller själv i branschen.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.