2,7 miljoner äger en smartphone

2011-10-12 10:22  

Det senaste året har antalet smartphone-ägare växt med nära 1 miljon och merparten konsumerar nyheter på den.

På ett år har antalet smartphone-ägare växt från 1,8 miljoner till 2,7 miljone - motsvarande en ökning på omkring 50 procent. Räckvidden var 38 procent i och tre fjärdedelar av smartphone-användarna konsumerar nyheter på mobilen. Det visar en färsk analys av 15-74-åringarnas mobilanvändande det tredje kvartalet från Mediavision.

– Jag är övertygad om att vi både kommer att se både en ökning av det totala internetsurfande och en omfördelning av surfandet från datorn till mobilen, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, till dagensmedia.se.

Trots att trafiken finns där är mobilen fortfarande en liten affär för medierna. Marie Nilsson ser en ”jätteutmaning” för branschen, inte minst för reklambyråer.

– Branschen måste ta ett kreativt grepp för att lyfta displayannonseringen till nya nivåer. Den kommer att ha stor betydelse i framtiden för medier som lever på reklamintäkter.

Läs mer om utvecklingen i mobilen och den mobila affären i senaste DM Plus:

Nästa utmaning - mobilen

"Mobilsök går om sök från datorer"

Synnöve Almer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt