Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

18 i juryn – alla är män

Publicerad: 18 November 2010, 13:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

Samtliga av Sime Awards 18 jurymedlemmar är män. Men arrangörerna skyller ifrån sig. "Män är lättare tillgängliga", säger Christoffer Granfelt.


Ämnen i artikeln:

Sime

I kväll avslutas Sime 2010 med prisutdelning på Café Opera. Juryn består, enligt Sime själva, av ett "handpicked team of experts within the areas Internet, technology, journalism and entreprenurship”.

Inte en enda kvinna finns dock med i juryn.

Christoffer Granfelt, en av Simes grundare, säger att han håller med om att könsfördelningen i juryn är problematisk.

– Jag har svårt att kommentera det men det är klart att jag gärna skulle se fler kvinnor jag med. Även på konferensen ser man att det är fler män än kvinnor. Det är en intressant fråga och det är jättetråkigt att det är så få kvinnor i juryn.

Speglar det här kompetensen i branschen, tycker du?

– Hur man än vrider och vänder på det blir det fel svar. Men juryn har handplockats för sin kompetens och har alla en gedigen bakgrund. Sen så är jag helt övertygad om att många, många kvinnor skulle kunna vara med. Egentligen talar du med fel person, jag har ju självt inte valt ut juryn i den aspekten. Men det är inte så att vi är emot kvinnor.

Vad ska man göra åt problemet?

– Ja, vad tycker du själv att man ska göra? Det är ett generellt problem som säkert finns globalt hos många andra företag. Vi försöker bara skapa ett bra format och sprida kunskap. Även om jag tycker de här frågorna är lika viktiga som du.

Behöver ni vara mer aktiva i letandet efter kvinnliga jurymedlemmar?

– Ja, det är väl precis som för alla andra i och med att det har varit en så pass obalanserad situation. Män är lättare tillgängliga vilket får flera att göra om misstaget att inte vara mer aktiv. Sedan vill man inte heller börja gå in på politiska frågor, jag arrangerar bara Sime.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Sime

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.