Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

14 miljoner kan ha drabbats av ny Facebook-miss

Facebook ber om ursäkt till runt 14 miljoner användare som riskerar att ha fått sina privata inlägg offentligt publicerade på plattformen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 08 Juni 2018, 06:31
Uppdaterad: 08 Juni 2018, 07:08

Ämnen i artikeln:

Facebook

foto: montage

Under torsdagen meddelade Facebook att man kommer underrätta 14 miljoner användare om att inlägg som var avsedda som privata kan ha publicerats offentligt på plattformen. Det skriver The Guardian.

Händelsen kommer minst sagt olägligt för Facebook som kämpar med att bygga upp sitt förtroende bland användarna efter vårens Cambridge Analytica-skandal.

Missen kom sig av ett fel i Facebooks audience-verktyg, som gör det möjligt för användarna att bestämma om de vill publicera ett inlägg endast för vänner eller för en bredare publik. Detta fel ska ha påverkat verktyget under perioden 18 – 27 maj.

– Vi har nu löst det här problemet och börjar idag låta de drabbade veta vad som har hänt och ber dem granska alla de inlägg de har gjort under den här tiden, säger Erin Egan, chief privacy officer på Facebook, i ett uttalande.

Drabbade användare kommer att få en notification på Facebook med en förklaring på vad som har hänt och en ursäkt.

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.