Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

DiCaprio visade Newsners video

Publicerad: 31 Juli 2017, 09:15
Uppdaterad: 1 Augusti 2017, 15:43

Leonardo DiCaprio, Johan Rikner. Foto: Wikimedia och Nyheter365

Leonardo DiCaprio öppnade välgörenhetsgala med film från Newsner: "Det känns stort att vår lilla redaktion har producerat några av de mest sedda filmerna på Facebook i år", säger vd:n Johan Rikner.


Ämnen i artikeln:

Newsner

När Hollywoodstjärnan och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio den 26 juli höll välgörenhetsgala i Saint Tropez, inledde han med att visa en film från den svenska viralsajten Newsner. 

Videon som Leonardo DiCaprio använde för att samla in pengar på miljögalan, visar hur återinförandet av vargar i Nationalparken Yellowstone har påverkat ekosystemet på ett positivt sätt. 

På Facebook har över 68 miljoner sett filmen, och Newsner hävdar att det är en av de mest sedda videorna i år på den sociala plattformen.

På plats bland världsstjärnor som Madonna, Sean Penn och Lenny Kravitz fanns även Newsners Norhan Elhakeem och Jonatan Jonasson som producerat videon om vargarna.

Skärmdump från Newsners vargvideo

Johan Rikner, vd för Nyheter365, vad betyder det för affärerna när en video från er fiskas upp av en världskändis på det här viset?

– Egentligen ingenting, förutom att vi även fått ett möte med Leonardo DiCaprio Foundation efter sommaren för att se om vi kan samarbeta på något sätt. Att vi uppmärksammas på det här sättet är mest en rolig grej. Vi tycker det häftigaste är att så många sett den.

68 miljoner views - kan man översätta det i pengar? Vad tjänar ni på en sån här video?

– Vi tjänar inte en krona, faktiskt. Men vi tror att det är viktigt långsiktigt att vara ledande på video.

Varför har just vargvideon varit så framgångsrik?

– Det är ett ämne som engagerar och vi har lyckats berätta historien på ett sätt som verkligen berör tittarna. Det här är bara en av flera videos som nått mångmiljonpublik.Det är stort att vår lilla redaktion i Stockholm har producerat flera av de mest sedda filmerna på Facebook i år.

Annars på Newsner och Nyheter365, vad ligger i pipen inför hösten?

– Vi fortsätter att satsa på video, både när det gäller Newsner och native advertising. Intresset från annonsörerna har ökat kraftigt den senaste tiden. Newsner har nyss lanserats på italienska och portugisiska och vi når i juli för andra gången över 50 miljoner unika besökare. I höst kommer nya språk men vi tittar även på nya satsningar för Sverige.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Newsner

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.