Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

DI prestigevärvar Andreas Cervenka från SvD

Publicerad: 18 Maj 2017, 08:45
Uppdaterad: 18 Maj 2017, 13:19

Dagens Industri värvar tungt från Svenska Dagbladet: Andreas Cervenka, tvåfaldig vinnare av Stora journalistpriset och årets ekonomijournalist fyra år i rad.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriSvD

Andreas Cervenka kommer i höst att börja skriva om världsekonomi från Silicon Valley. En strategisk satsning från DI som gör en storvärvning.

– Vi gör redan i dag Sveriges bästa och viktigaste ekonomijournalistik och det här är ytterligare ett sätt att leverera affärsnytta till våra läsare, säger Lotta Edling, chefredaktör och ansvarig utgivare på DI, till den egna tidningen.

DI menar att digitaliseringen och de stora internetjättarna ritar om kartan för så gott som alla branscher.

– Med den här satsningen vill vi ta ett grepp om och försöka förklara detta skeende, drivkrafterna bakom det och konsekvenserna det får för såväl svenska och internationella bolag som världsekonomierna. Att göra det på plats från händelsernas centrum, i Silicon Valley, borgar för spännande fördjupningar, berättelser, intervjuer och reportage, säger Lotta Edling.

Andreas Cervenka arbetade på DI under slutet av 90-talet innan han startade ekonomisajten E24. De senaste åren har han varit en av Svenska Dagbladets mest profilerade journalister och har också uppmärksammats för boken "Vad gör en bank?".

Han har utsetts till årets ekonomijournalist fyra år i rad och har tidigare vunnit Stora journalistpriset två gånger: 2001 för grundandet av E24 med Thomas Peterssohn och 2015 för sitt och Torbjörn Isacsons avslöjanden som skakade om SCA och Industrivärden.

– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Di, en tidning med en extremt kunnig redaktion som jag har väldigt stor respekt för", säger Andreas Cervenka i en kommentar.

Han ska jobba med Palo Alto utanför San Francisco som bas, med närhet till världens it-jättars högkvarter. Han kallar det ett "journalistiskt drömuppdrag"

– Det har skett en enorm maktförskjutning inom näringslivet på kort tid. Om Wall Street var det tidigare maktcentrat är Silicon Valley det nya, säger Andreas Cervenka och syftar på ekonomiska tungviktare som banker och råvarubolag blivit omkörda av teknikbolag som Apple, Google, Facebook och Amazon.

Mathias Asplund

Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.