Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

"Det är ingen som har förklarat"

Publicerad: 16 maj 2018, 07:32
Uppdaterad: 16 maj 2018, 08:56

Ingvar Oldsberg tvingas lämna "Bingolotto". Foto: Wikimedia

Ingvar Oldsberg fick sparken från "Bingolotto" – nu uttalar sig tv-profilen om avskedet från TV4 i "Breaking News med Filip och Fredrik": "Det var en överraskande avslutning på "Bingolotto"-perioden".


Ämnen i artikeln:

TV4Bingolotto

I slutet på förra året kom beskedet att programledaren Ingvar Oldsberg fick lämna sitt uppdrag på TV4:s "Bingolotto". Det efter att en internutredning, som produktionsbolaget Warner gjorde på uppdrag av TV4, visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i produktionen av programmet.

Ingvar Oldsberg berättade tidigt efter avskedet att han inte fått veta varför han fått sparken.

– Jag vet inte vad anledning är. Jag har fått samma pressrelease som du har fått. Och de pekar inte på något specifikt. Man säger att det handlar om allvarliga arbetsmiljöproblem. Men jag tycker att det har varit bättre än någonsin. Det är inga sexuella trakasserier eller så. Det kan vi vara säkra på. Det kanske kan vara om jag har styrt och dikterat, vilket man gör som programledare, sade han då till Expressen.

Under tisdagskvällen gjorde Ingvar Oldsberg sin första tv-intervju efter avskedet från TV4 och "Bingolotto" – i Kanal 5:s "Breaking News med Filip och Fredrik".

– Det var en överrskande avslutning på "Bingolotto"-perioden får man säga. De (Folkspels representanter, reds. anm.) kommer hem till lägenheten efter instruktioner av TV4. De kommer in och berättar att "nu är det uppsagd, nu är det slut på det här".

Ingvar Oldsberg berättar i programmet att avskedet kommit helt utan vidare förklaringar.

– Det är ingen som har förklarat och ingen har ringt i efterhand.

"Någonting som är fel någonstans"

Efter hans medverkan i "Breaking News" har även Nöjesbladet varit i kontakt med Ingvar Oldsberg.

– Utifrån diskussioner med TV4:s ledningsgrupp hade de kommunicerat dagen innan att de kommit fram till det här beslutet och av den anledningen kom Folkspels representanter den 8 december. Ingen har förklarat vad det beror på. Ingen har ringt. Jag ringde själv TV4 vad grunden var: ”Det vet vi inte”. De går på de här arbetssituationsgrejerna. Sedan dess har jag inte hört något. 2018 borde man få reda på varför man blir uppsagd, och så får man väl köpa det. Men hör man ingenting tyder väl det också på att det är någonting som är fel någonstans, säger han till tidningen .

Nöjesbladet har även varit i kontakt med TV4-Gruppens kommunikationsdirektör Åsa Barsness, som menar att programledarprofilen ska ha fått reda på anledningen till beslutet att sparkas från TV4.

I ett sms till tidningen skriver hon att TV4 inte har några ytterligare kommentarer än det som redan getts. I sms:et hänvisar också till ett blogginlägg från i början av 2018, där hon själv besvarar de anklagelser som Ingvar Oldsberg riktat mot TV4.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Bingolotto

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.