lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

De vinner Årets dagstidning 2017

Publicerad: 4 april 2017, 17:36
Uppdaterad: 5 april 2017, 07:46

Under tisdagskvällen avgjordes vinnarna i Årets dagstidning 2017. Här är hela listan över årets vinnare 2017.


HF

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Helhetspriset 2017

Vinnare:

Nerikes Allehanda

"Nytänk och utveckling överallt - dag efter dag, steg för steg. Det digitala styr och print tar över bollen. Lyhörd dialog med publiken och annonsörerna skapar innehåll och nya lösningar på alla plattformar. Communitykänsla och kunskap om sociala medier betalar sig. Utrikesbevakning, granskning, politisk debatt och kvarterskoll visar bredden i en lönsam affär. Årets Dagstidning 2017 tar aktiv del i lokalsamhället och förmår nyttja alla sina styrkor i kontakten med marknaden och blir en influencer i sin breda målgrupp."

– Yes!, vrålar Anders Nilsson, chefredaktör på Nerikes Allehanda från scenen och fortsätter:

– Det här är det finaste priset vi kan få, det är ett kollektivt pris som belönar alla delar inom ett mediehus. Ett stort tack till personalen, ni har gjort ett otroligt jobb. Vi var förra året väldigt pressade och stod inför stora förändringar med ny organisation, vi bytte ut alla produkter och lanserade nya. Att i en sådan pressad situation kunna göra gräv och ett fantastiskt jobb är otroligt, stort tack till alla. Stort tack till våra läsare också och annonsörer.

Vinnare av Helhitspriset 2017. Foto: Anette Persson

Årets kampanj

Vinnare:

HD/Sydsvenskan och Helsingborgs Stad

"Med ett gemensamt mål har hela företaget tagit sig an en utmaning värd namnet och lagt grund för en spännande affärsutveckling som gynnar alla inblandade. Med tydlighet och transparens har man värnat trovärdighet och redaktionell integritet i en ofta svårnavigerad miljö. För deras mod att våga sova med fienden: HD/Sydsvenskan och Helsingborgs Stad."

Foto: Anette Persson

Årets idé

Vinnare:

Mobile Stories

"I en värld där alternativa fakta tyvärr har blivit vardagsmat och de yngre målgrupperna primärt konsumerar sina nyheter via sociala medier så blir vikten av att kunna tänka och agera källkritiskt allt viktigare. Årets vinnare ligger i tiden. De går från ord till handling och visar på en idérik förnyelse som bidrar till att branschen långsiktigt utvecklas. Genom att använda sig av ny teknik inspirerar de till lärande av grundläggande kunskaper om journalistik."

Vinnare av Årets idé. Foto: Anette Persson

Årets affär

Vinnare:

Mittmedias digitala produktutvecklingsgrupp

"Ibland ser man inte skogen för alla träd. Men genom att gå tillbaka till kärnan för sin verksamhet och grunden för sin existens, har man hittat nyckeln till framgång med hjälp av avancerade datamodeller och analys. Med en stark förankring hos medarbetarna och en övertygelse om att rätt innehåll säljer, har man rullat ut en ny innehållsstrategi för betalt innehåll online. Utan kampanjer, utan lockbeten, men med en benhård tro på att content is still king har man nått ett fantastiskt resultat på extremt kort tid."

– Det är jättekul att stå här men varje morgon när vi får våra rapporter om att vi fått ny kunder från olika delar av Sverige, det är det som är så otroligt viktigt för lokaljournalistiken, säger Li L'Estrade, affärsutvecklare och plusansvarig från scenen.

Vinnare av Årets affär. Foto: Anette Persson

Årets ljud och bild

Vinnare:

Kit

"Teknikens möjligheter och publikens vanor utvecklas sammantvinnat, och mycket snabbt. De flesta medier följer med, några har förmåga att leda. Årets Ljud & Bild-vinnare är en av dem – med ett smart och effektivt sätt att berätta i det komprimerade formatet."

– Det här är superstort, tack juryn. Det finns inte en enda som inte jobbar med ljud och bild på Kit, säger Jenny Agö från Kit när hon tackar alla Kits medarbetare från scenen.

Vinnare av Årets ljud och bild. Foto: Anette Persson

Årets redaktion

Vinnare:

Västerbottens-Kuriren

"Det finns få sanningar kvar på mediefältet när fakta betecknas som fejk. Men modig, nytänkande journalistik nära publiken är fortfarande ett vinnande koncept. Årets redaktion inte bara ville bli störst, utan blev det."

– Tack så sjukt mycket, verkligen! Ni alla här vet hur otroligt svårt det är att vinna för ett lokalt mediehus. Vi har 50 redaktionella medarbetare, det här är deras pris, säger Jessica Wennberg, redaktionschef på Västerbottens-Kuriren.

Vinnare av Årets redaktion. Foto: Anette Persson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev