Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

De är klara för SVT:s nya faktagranskare

Publicerad: 6 Mars 2018, 13:38
Uppdaterad: 6 Mars 2018, 13:56

Fredrik Laurin och Jenny Küttim. Foto: Sofia Sabel/SVT (vänstra bilden), Foto: Privat (högra bilden).

Fredrik Laurin från Uppdrag Granskning och researchern Jenny Küttim har rekryterats till SVT:s nya satsning för faktagranskning.


Ämnen i artikeln:

SVT

Nys faktagranskaren faktiskt.se ska granska påståenden och uppgifter från formella och informella makthavare som sprids och får fäste i media och på nätet.

Sajten släpps i april och är en del i ett samarbete mellan ett antal svenska medieföretag, bland annat Sveriges Television, Sveriges Radio Ekot, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Nu har SVT knutit till sig sina två första namn till redaktionen för faktakoll. 

Fredrik Laurin har arbetat på Uppdrag Granskning sedan 2006 och är flerfaldig vinnare av bland annat Stora journalistpriset och Guldspaden.

Jenny Küttim har tidigare arbetat  på Sveriges Radio med att granska påståenden i valdebatten under 2017. Hon har också varit med och startat det prisbelönta danska faktakollskonceptet Detektor som fortfarande är en etablerad del i dansk radio.

Gruppen kommer att vara placerad på riksnyheterna i Stockholm och ytterligare två medarbetare kommer rekryteras till gruppen.

Läs mer: Ny faktagranskare klar för lansering

Samarbetet mellan medieföretagen gäller tre områden: utbildning, metodik och spridning.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.