Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Daniel Weilar: "Har varit som en drog för mig"

Publicerad: 4 december 2017, 09:24
Uppdaterad: 4 december 2017, 10:30

Daniel Weilar

UPPDATERAD. Lämnar vd-rollen på Nyheter24 efter fem år. "Lite som Forrest Gump – dags att bli världsmästare i pingis".


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Daniel Weilar har under de senaste fem åren varit vd på Nyheter24-gruppen. Nu lämnar han sitt uppdrag.

– För min del är åtta år en väldigt lång resa. När jag började resan kunde jag inte se den enorma utveckling som Nyheter24-gruppen varit med om. Den resan har tagit fullt fokus och kraft och det finns aldrig bra timing för en sådan här sak, men det har varit delar av mig som tagit för lite plats, säger han till Dagens Media.

Vilka delar är det?

– Att få verka inom fler miljöer, få fler externa intryck och vara verksam inom fler delar av värdekedjan. Allt kommer att ha en digital bas, men marknadsförare har massor att lära sig av publicister och publicister har massor att lära sig av e-handlare och e-handlare behöver förbereda sig på den orkan som kommer att blåsa över dem när Amazon går in i Sverige. Det är inom det gränssnittet jag vill verka.

Varför lämnar du nu?

– I att vara i orkanens mitt under åtta år har varit helt fantastiskt. Inte en dag har varit den andre lik, eller tråkig. Det finns alltid spännande saker att ta tag i och timingen är aldrig optimal. Jag har heller aldrig haft tid att fundera – att vara vd för Nyheter24-gruppen kräver och förtjänar fullt fokus, så timingen är lite som för Forrest Gump, under hans löpning, när han bara stannade upp en dag. Dags nu att bli världsmästare i pingis och möta President Lyndon Johnsson istället.

Daniel Weilar lämnar nu alla operativa uppdrag inom Nyheter24-gruppen, men kommer i framtiden ta klivet in i bolagets styrelse.

Han säger att han nu vill hjälpa bolag med deras digitala affärer.

– Jag tror att alla idéer kring vad man skall göra finns där ute hos bolag, förhoppningsvis kan jag stötta dem i hur:et. Svaret är inte alltid resursallokering eller stora investeringar, det ligger ofta i att tänka nytt på gamla problem samt säkra att teamet är kompromisslöst med på noterna. Är man inte mer på tårna än sina konkurrenter så förlorar man idag, det är en av digitaliseringens effekter.

Vad tar du med mig från vd-rollen på Nyheter24?

– Jag tar med mig kraften i att se vad man kan göra med ett projekt som bara finns på papper. Det har varit som en drog för mig att se allt röra sig framåt och på rätt sätt. Sen tar jag också med mig att vad som helst kan vara möjligt, och givetvis även alla duktiga medarbetare genom åren, som fått mig att stå på tårna och hela tiden utmanat mig.  

Han sitter kvar som vd till och med slutet av februari. Bolaget har redan nu inlett en rekryteringsprocess för hans ersättare.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev