Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Daisy Beauty vill stämma Daisy Grace

Publicerad: 20 december 2017, 13:37
Uppdaterad: 20 december 2017, 13:42

Foto: Hans Ericksson

Anklagar Hannah Widell och Amanda Schulmans skönhetsföretag Daisy Grace för varumärkesintrång. "Vi får ta det till domstol för att göra upp".


Ämnen i artikeln:

Daisy GraceDaisy Beauty

Skönhetsmagasinet Daisy Beauty anser att skönhetsföretaget Daisy Grace, med Hannah Widell och Amanda Schulman i spetsen, har för likt varumärkesnamn.

– Vår uppfattning är att de gör ett varumärkesintrång. Vad jag förstår har de motsatt uppfattning och då måste det avgöras av någon annan. Det är vad vi har juridiken till, säger Kicki Norman, chefredaktör för Daisy Beauty, till Dagens Media.

Kicki Norman har märkt en förväxlingsrisk mellan de olika varumärkena och anser att de blandas ihop på ett sätt som inte gynnar hennes magasin.

– Vi har stått på mässor där konsumenter kommit fram och frågat om det är vi som har salong på Sveavägen, nummerupplysning som kopplat deras samtal till oss och folk som ringt på vår dörr och undrat om de kommit till Daisy Grace.

Har ni skickat in en stämningsansökan?

– Nej, vi har försökt undvika det eftersom det är långa och dyra processer. Det är aldrig kul med konflikter. Jag har jobbat med både Hannah och Amanda och tycker de gör väldigt mycket bra grejer, så jag hade helst undvikit det.

När kan det bli aktuellt med att lämna in en stämningsansökan?

– Kanske idag eller imorgon. Den är ifylld och klar, men vi har inte lämnat in den än. Att bara fylla i den korrekt tar hundratusenmiljoner år. Det är långa processer. Tack för att det finns jurister som kan tänka åt en, säger jag. 

Juristen som ska hjälpa Kicki Norman att tänka är Karin Nordborg.

– Vi har fört en del förhandlingar med Daisy Grace och i nuläget ser det inte ut som att vi kommer komma överens och då får vi ta det till domstol för att göra upp, säger Karin Nordborg.

Vad har Daisy Grace sagt?

– De får svara på varför de inte anser att det är ett varumärkesintrång, men från vår sida är det ganska uppenbart att Daisy Beauty och Daisy Grace är för lika. Man tror de har med varandra att göra när de sysslar med skönhetsgrejer. Det har redan varit en del konkreta förväxlingar.

Vad tror du om utgången?

– Det som Daisy Beauty vill är att de ska sluta använda Daisy Grace för skönhetsprodukter. Sannolikheten för att vi vinner ska man vara försiktig med, men hade vi inte trott att det var mer än 50 procent hade vi inte gått in i det här.

Daisy Grace skriver i ett sms till Dagens Media att de inte vill kommentera anklagelserna.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Daisy GraceDaisy Beauty

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev