Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Zlatan sade att det var den bästa intervjun han gjort på tio år"

Publicerad: 28 November 2016, 10:03
Uppdaterad: 28 November 2016, 12:06

SvD Juniors chefredaktör Stina Cederholm om hur man lyckades få Zlatan på tråden och vad det betyder för tidningens varumärke.


Ämnen i artikeln:

SvDZlatan Ibrahimovic

Mötet med Zlatan Ibrahimovic och Rosengårdskillarna Arbnor, 10, och Shenasi, 11, tog nästan ett och ett halvt år att få till, berättar Stina Cederholm, chefredaktör på SvD Junior.

– Zlatan har ju inte gjort någon intervju i en svensk tidning på två år. Vi som tidigare har gjort intervjuer med stora sportstjänor som Foppa och Sarah Sjöström, har som många andra sett Zlatan som vår drömintervju. Vi har legat på ett bra tag för att få det här att hända, säger hon till Dagens Media.

I somras i samband med att fotbolls-EM gick av stapeln åkte SvD Juniors reporter Kristin Westesson till Rosengård i Malmö, där Zlatan som känt växte upp, för att göra ett reportage i fotbollstjärnans fotspår.

Efter mycket jobb med att etablera kontakt med den lokala fotbollsklubben, träffade hon de unga killarna som dyrkade Zlatan.

– Det jobbet blev en dörröppnare till den här intevjun, eftersom att det var där Kristin Westesson träffade Arbnor och Shenasi. Att det var just barn som skulle göra intervjun var själva anlednigen till att Zlatan ställde upp, och faktiskt sedan gav så mycket av sig själv. Det uppstår en väldigt speciell dynamik när barn intervjuar, de kan hoppa mellan seriösa frågor som en vuxen skulle kunna ställa, till "vad är din favoritbakelse?" Det blir väldigt avväpnande och roligt, fortsätter Stina Cederholm.

Hon berättar vidare att värmen Zlatan visade upp inför killarna var rörande, speciellt när han pratade till dem i vi-form.

– Han pratar om "oss killar från Rosengård". Det blir nästan som om han pratar direkt till sig själv när han var tio år.

Vad tyckte Zlatan om intervjun?

– Zlatan sa direkt att det här var den bästa intervjun han gjort på tio år, och det märktes att han verkligen menade det. Exempelvis gav han mycket mer tid till killarna än vad som hade utlovats.

Vad betyder det här för SvD Junior?

– Intervjun blev bättre än vi hade kunnat föreställa oss, så den betyder jättemycket för SvD Juniors varumärke. Vi är ju en relativt nystartad tidning, och även om vi når ut bra är det främst i våra egna kanaler. Ute i landet finns många som inte har en relation till SvD, och kanske ännu mindre SvD Junior. För oss är det här en jättebra chans att bygga kännedom och visa att vi är en seriös nyhetstidning för barn, som dessutom får de största intervjuerna. 

SvD Juniors Zlatan-intervju finns redan idag publicerad på sajten, och publiceras i papperstidningen imorgon.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvDZlatan Ibrahimovic

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.