Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Zachrison ny redaktionschef på SvD

Publicerad: 10 September 2013, 10:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Olle Zachrison, SvD Näringslivs chef, blir redaktionschef på SvD.


Svenska Dagbladets nye chefredaktör Fredric Karén presenterade sin nya redaktionsledning i dag. Olle Zachrison, i dag chef på SvD Näringsliv blir redaktionschef på tidningen och Niklas Kierkegaard får rollen som administrativ redaktionschef.

– Det känns otroligt spännande och pirrigt att få vara med och leda arbetet för hela SvD:s redaktion. Här finns en samlad kompetens som är unik och som kan flytta fram positionerna ännu mer när det gäller den digitala kvalitetsjournalistiken. Jag har jobbat nära Fredric i flera stora projekt de senaste åren och gillar hans visioner för framtidens SvD-journalistik, säger Olle Zachrison i ett pressmeddelande.

I den nya redaktionsledningen ingår också Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, Daniel Sandström, kulturchef, Kristian Lindquist, chef för nyhetsredaktionen, Ann Axelsson, chef för redaktionell produkt- och affärsutveckling, och Martin Sanderson, chef för presentationsavdelningen.

Olle Zachrison tillträder den 14 oktober. Det är ännu inte klart vem som tar över hans tjänst som chef på Näringsliv. Fram till dess går Gunvor Frykholm in som tillförordnad chef.

Ola Billger lämnar nu redaktionsledningen och får istället ansvar för olika specialsatsningar, som nu närmast bevakningen av valåret 2014.

Mer info kommer.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.