Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Yukiko Duke går till SvD

Publicerad: 5 Mars 2018, 11:09
Uppdaterad: 5 Mars 2018, 11:10

Yukiko Duke värvas till SvD.

Tv-profilen blir fast kritiker på tidningens kulturredaktion.


Ämnen i artikeln:

SvD

SvD har under den senaste tiden arbetat för att locka till sig nya skribenter, och under det senaste halvåret har tidningens kulturredaktion rott i land flertalet nya namn. Här återfinns musikskribenten och författaren Annah Björk, Guy Dammann, forskare i musikvetenskap vid Uppsala universitet, och, senast i raden, språkvetaren Mikael Parkvall.

Nu tidningen stärka upp yterliggare och värvar författaren och tv-profilen Yukiko Duke.

– Vi är väldigt glada över att få samarbeta med Yukiko Duke, som stärker SvD:s kvalitativa litteraturbevakning ytterligare. Hon kombinerar djup kunskap om litteratur med en sällsam förmåga att fånga och engagera sin publik, säger Lisa Irenius, kulturchef på SvD, i ett pressmeddelande.

Nyförvärvet, som blir fast kritiker på kulturredaktionen, har stora kunskaper kring litteratur från flertalet världsdelar – och har själv japanska rötter.

– Eftersom jag har en dubbelkulturell bakgrund är jag intresserad av utomeuropeisk litteratur. Jag vill lyfta fram asiatisk och afrikansk samtida litteratur. Det händer mycket just på de kontinenterna, kommenterar Yukiko Duke själv.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.