fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ytterligare en vd-roll skrotas i NTM:s nya organisation

Publicerad: 21 december 2022, 13:15

Nils Olauson

Foto: NTM

Nils Olauson, tidigare vd på Öst Media, blir den fjärde vd:n som får en annan roll i organisationen när NTM nu stuvar om.

Ämnen i artikeln:

NTMToppnyheter eftermiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I måndags kunde Dagens Media berätta att en större omorganisation väntar mediehuset NTM. En konsekvens av det blir att den geografiska indelningen i de fem redaktionerna Norr, Gotland, Öst, Sörmland och UNT skrotas.

Kort därefter meddelade NTM att vd-tjänsterna tas bort och att Johan Mattisson, tidigare vd Gotlands Media, Mats Ehnbom, tidigare vd Norr Media och Jenny Hoflund, tidigare vd för Sörmlands Media får strategiska roller där de ska arbeta över hela koncernen i stället för enbart lokalt.

När Dagens Media i går frågade vad som händer med övriga vd-roller kunde NTM:s vd Lina Hedenström inte svara på det.

I dag står det dock klart att Nils Olauson, tidigare vd på Öst Media, får rollen som ”affärsområdeschef redaktion”.

– Det här är en kraftsamling som ska stärka den lokala journalistiken och jag är tacksam över att få vara en del av den. Det finns så många kompetenta redaktionella medarbetare inom NTM och genom ökat samarbete kan vi få full utväxling av engagemang och kunskap. Tillsammans bygger vi starka lokala titlar som även i framtiden gör skillnad varje dag i sina lokalsamhällen genom sin journalistik, säger Nils Olauson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev