Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Wolodarski: "Smärtsamma och svåra beslut"

Publicerad: 20 September 2013, 08:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Fackklubben på DN liknar nedskärningarna vid hur Ryanair behandlar sin personal. Nu svarar chefredaktör Peter Wolodarski – Dagens Media har tagit del av hans brev till de anställda.


Dagens Media har i en rad artiklar beskrivit medarbetarnas upprördhet kring den pågående förhandlingen kring nedbemanningen på Dagens Nyheter.

Vid ett möte som hölls i går beslutade journalistklubben att ställa två frågor till chefredaktören Peter Wolodarski.

Frågorna som ställdes var:

”Anser du att DN:s journalister behandlas korrekt och mänskligt i den pågående nedbemanningsprocessen?”

Och:

”DN reagerar ofta på ledarsidan och på nyhetsplats när företag, som Ryan Air, agerar tvivelaktigt mot sina anställda. Hur påverkas förtroendet när DN gör sig av med personal i strid med den humanistiska anda som präglat tidningen?”

Peter Wolodarski bjöds även in för att förklara sin ståndpunkt och svara på frågor.

Han har nu svarat i ett mejl till sin personal, och skriver bland annat:

”Jag önskar att vi hade sluppit att minska våra personalkostnader med 20 procent, men läget i branschen är sådant att de åtgärder vi nu vidtar är helt nödvändiga för att säkra vår fortlevnad och jobben för dem som är kvar på tidningen.

Att enskilda kommer i kläm under denna process är oundvikligt, men eftersom vi inte klarade av att genomföra nedbemanningen på frivillig väg har vi tvingats att fatta flera smärtsamma och svåra beslut. Det har gått nästan ett halvår sedan vi första gången diskuterade med klubben hur nedbemanningen ska genomföras. Jag tycker det visar att vi tar denna fråga på största allvar och med respekt för såväl den enskilda som vår fackliga motpart.”

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.