Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Wachtmeister polisanmäler Aftonbladet

Publicerad: 8 augusti 2011, 08:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

Ian Wachtmeister JK-anmäler och polisanmäler Aftonbladet efter en artikel av Gellert Tamas i tidningen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

I förra veckan skrev journalisten Gellert Tamas i Aftonbladet om likheterna mellan John Ausonius, ”Lasermannens", terrorjakt på dem han kallade ”invandrare” för 20 år sedan och Anders Behring Breiviks terrordåd i Norge. Gellert Tamas nämner då att John Ausonius tidigare uppgett att han varit påverkad av den tidens Nydemokrater och Sverigedemokrater.

”Ausonius sa sig med våld vilja genomföra det som nydemokrater och många andra bara pratade om; att återskapa ett svunnet, helsvenskt Sverige”, skrev Gellert Tamas i Aftonbladet och nämner Ny Demokratis grundare och före detta partiledare Ian Wachtmeister som en av John Ausonius inspiratörer.

I en replik i lördags går Ian Wachtmeister till hård motattack. Han berättar nu för dagensmedia.se att han arbetar med en polisanmälan och en anmälan till Justitiekanslern.

– Det är absurt och idiotiskt och dessutom livsfarligt. Det är en sorts anstiftan som Gellert Tamas håller på med uppbackad av Aftonbladet. Det är värre än ett tryckfrihetsbrott eftersom det kan ge upphov till brott riktade mot mig, säger Ian Wachtmeister till dagensmedia.se.

Ian Wachtmeister anser att Gellert Tamas går för långt när han utan bevis anklagar honom för att vara skyldig till inte bara John Ausonius brott.

– Jag är förbannad. Med Gellert Tamas resonamang så borde jag vara skyldig till alla problem, som Al Qaidas brott och till och med andra världskriget eftersom jag föddes innan det, säger Ian Wachtmeister.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News