Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

VN slår mot Finnveden Nu

Publicerad: 13 september 2010, 14:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

Värnamo Nyheter släpper en gratisdistribuerad nyhetstidning. Huvudkonkurrent är Lokalmedias Finnveden Nu.


Värnamo Nyheters gratistidning ska distribueras till ungefär 50 000 hushåll i Värnamo, Gislaved, Vaggeryd och Gnosjö kommuner. Tidningen ska komma ut på onsdagar, vilket innebär att Värnamo Nyheter får täckning fem dagar i veckan.

Lanseringen innebär att magasinet VN fredag läggs på is.

– Det här blir en riktig nyhetstidning och vår ambition är att vara den absolut vassaste gratistidningen. Därför har vi pressläggning så sent som klockan 22, säger Maths Berggren, vd på Värnamo Nyheter.

Hur ser du på konkurrensen med Finnveden Nu?

– Vi har 30 duktiga journalister och lika många på sälj och marknad, den kompetensen kan ingen annan leverera i vårt område.

Finns det inte risk att gratistidningen konkurrerar med den betalda tidningen?

– Du klarar dig inte med en nyhetstidning bara en dag i veckan. Värnamo Nyheter har 48 000 läsare men upplagan är hälften av det. Vi hoppas få in de som redan läser tidningen som prenumeranter.

Lokalmedias vd Mats Tidstrand välkomnar konkurrensen.

– Vårt gratistidningskoncept är framgångsrikt. VN gör i princip en kopia av vårt upplägg – det ser vi som ett kvitto på att vi gör en bra produkt, säger han.

Enligt Mats Tidstrand hade VN mer eller mindre monopol på marknaden innan Finnveden Nu lanserades. En position som man nu vill återta, hävdar han.

– Vi har tagit marknadsandelar. Ur ett konkurrensperspektiv  har vi också vår sajt som kan hålla en helt annan aktualitet.

Finnveden Nu ska framöver satsa ännu mer på sajten och till exempel paketera papper och webb på ett mer attraktivt sätt, samt utöka nyhetsbevakningen.

Den sena pressläggningen gör att Värnamo Nyheter själva tvingas sköta distributionen av gratistidningen, vars namn ännu inte är spikat. Tidningen ska nu distribueras med hjälp av koncernens bolag Herenco distribution.

Första numret kommer 27 oktober.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev